Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik Paneli

Türkiye Ekonomisi’nin finansal ve ekonomik konularına duyarlılık çerçevesinde; ekonominin çarklarının iyi işlemesi, soruların çözümü ve gelişimi için çeşitli panel sempozyum, konferans ve toplantılar gerçekleştiren İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 26 Ekim 2017 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik” panelini düzenledi. Gastroekonominin bir ekonomi faktörü olarak GSMH içindeki yeri, uluslararası firmaların yerel gastronomi piyasalarından pay almak üzere yürüttüğü çalışmaları ve yerel lezzetlerin turizme katkıları sektör temsilcileri ile tartışıldı.

Ali ŞenFakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Şen, Girişimcilik Bölüm Başkanı ve Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi H. Nazan Çağlar ve Uluslararası Ticaret Bölümü Öğr. Gör. Raif Bakova’nın düzenlediği Prof. Dr. Durmuş Dündar’ın oturum başkanlığını üstlendiği panelde; TUSİD Başkanı Tahsin Öztiryaki, TURYİB Başkanı Kaya Demirer, ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz’ün yanı sıra Süreyya Üzmez, Can Oba, Mesut Akşar ve Caner Cudi Son da yer aldı.

Bu bağlamda, 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin tümünü ekonomi tarihinde kalıcı olabilmesi için kitaba dönüştürdüğümüz gibi “Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik” panelimizin hikâyesini içeren kitabımız da yayınevimiz tarafından basılarak literatürde yerini aldı. Ana teması gastronomi ve girişimcilik gibi görünse de aslında amaç ekonomi literatürüne son yıllarda giren “Gastroekonom”yi gündeme taşıyarak gastroekonominin temel kurum ve kişilerini kamuoyuna sunmaktır.

 

Dr.Öğr.Üyesi Nazan ÇAĞLAR

 

 

Plaket Töreni

 

 

“Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik” paneli

 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 03/21/2019 - 15:52