İKÜ AGMER ve İİBF “7. ULUSAL AİLE ZİRVESİ”ne Katıldı

Taider Aile İşletmeleri Derneği tarafından 2-3 Kasım tarihlerinde InterContinental Taksim ve Facebook İstasyon’da düzenlenen “7. Ulusal Aile Zirvesi”ne üniversitemizi temsilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Ali Şen, AGMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi H. Nazan Çağlar, Arş. Gör. Taha Yusuf Çakarel ile öğrencilerimiz katıldı. Sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı zirve “Değişim Rüzgârını Yönetmek” teması ile gerçekleştirildi.

9. Aile İşletmeleri Kongresi

Değerli Akademisyenler, Aile İşletmesi Sahip ve Yöneticileri,

Ülkemizde aile işletmeleri ve girişimcilik konularında yapılan araştırmaların sunulduğu tartışıldığı ve araştırmacıların buluştuğu geleneksel hale gelmiş olan en büyük organizasyonlardan birisi olan 9. Aile İşletmeleri Kongre’mizi 7-8 Nisan 2020 tarihlerinde sizlerin de katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Aile işletmeleri ve girişimcilik konularında çalışmış olan araştırmacılarımızın akademik sunumları ile katkı sağlayacakları kongremizi bu yıl TAİDER ile işbirliği yaparak düzenleyeceğiz.

AGMER-TAİDER İş Birliği Kapsamında Toplantı Düzenlendi

İKÜ Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile TAİDER Aile İşletmeleri Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında, 14 Ekim Pazartesi günü Basın Ekspres yerleşkemizde toplantı düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen, AGMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi H.Nazan Çağlar, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Andaç Toksoy ile koordinatörlerden Arş. Gör. Tuğçe Kumral ve Arş. Gör. Taha Yusuf Çakarel’in katıldığı toplantıda; TAİDER’i Yönetim Kurulu üyelerinden Tekin Urhan, Fatma Oolten ve Selen Toron temsil etti.

AGMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi H. Nazan Çağlar “Ekonomik Kalkınmada İhracat ve İnovasyon” İsimli Panele Konuşmacı Olarak Katıldı

Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi H. Nazan Çağlar, 14 Ekim Pazartesi günü TMMOB Orman Mühendisleri Odası tarafından TÜYAP’ta düzenlenen “Ekonomik Kalkınmada İhracat ve İnovasyon” isimli panelde konuşmacı olarak yer aldı.

“Aile İşletmelerinde Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Dayanıklılık” konulu sunum içerisinde, İKÜ AGMER tarafından gerçekleştirilen proje ve iş birliklerine de değinildi.

İKÜ AGMER ile TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) bünyesinde bulunan Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile TAİDER arasında; aile işletmeleri başta olmak üzere üniversite-sanayi iş birliği ve eğitim gibi konularda protokol imzalandı.

Dr. Öğr. Üyesi Nazan Çağlar Endüstri Radyo’da "Aile İşletmelerinin Krize Karşı Dayanıklılıkları” Projesini Anlattı

Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) Vekil Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazan Çağlar, “Aile İşletmelerinin Krize Karşı Dayanıklılıkları” projesi ve firmaların genel sorunları üzerine 19 Nisan Cuma günü Endüstri Radyo’da bir söyleşiye katıldı.

“Türkiye’de Aile Şirketlerinin Krize Karşı Dayanıklılığı Araştırılıyor” Başlıklı Röportaj AİMSAD Dergisinde Yayınlandı

Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) tarafından 2 ayda bir yayınlanan AİMSAD dergisi, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen ve Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi H. Nazan Çağlar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Derginin 23. sayısında “Türkiye’de Aile Şirketlerinin Krize Karşı Dayanıklılığı Araştırılıyor” başlığıyla verilen röportajda; aile işletmelerinde krize direnme, yenilenme, kriz yönetimi, sürdürülebilirlik konularına değinildi.

Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik Paneli

Türkiye Ekonomisi’nin finansal ve ekonomik konularına duyarlılık çerçevesinde; ekonominin çarklarının iyi işlemesi, soruların çözümü ve gelişimi için çeşitli panel sempozyum, konferans ve toplantılar gerçekleştiren İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 26 Ekim 2017 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik” panelini düzenledi.

“Perşembe Günü” Seminerleri

İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile Doğu Sanayi Bölgesi Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Perşembe Günü” seminerlerinin üçüncüsü, İİBF Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen'in katılımıyla 28 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi. Doğu Sanayi Bölgesi üye firmalarına yönelik “Doğanın Sosyal Yasaları ve İş Yaşamı” başlığıyla verilen seminere, Doğu Sanayi Konferans Salonu ev sahipliği yaptı.