Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik Paneli

Türkiye Ekonomisi’nin finansal ve ekonomik konularına duyarlılık çerçevesinde; ekonominin çarklarının iyi işlemesi, soruların çözümü ve gelişimi için çeşitli panel sempozyum, konferans ve toplantılar gerçekleştiren İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 26 Ekim 2017 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda “Ekonomi, Gastronomi ve Girişimcilik” panelini düzenledi.

“Perşembe Günü” Seminerleri

İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile Doğu Sanayi Bölgesi Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Perşembe Günü” seminerlerinin üçüncüsü, İİBF Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen'in katılımıyla 28 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi. Doğu Sanayi Bölgesi üye firmalarına yönelik “Doğanın Sosyal Yasaları ve İş Yaşamı” başlığıyla verilen seminere, Doğu Sanayi Konferans Salonu ev sahipliği yaptı.

“Girişimci Kadınların Işıltısı” Workshop Çalışması

İKÜ Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile İstanbul Kuyumcular Odası iş birliğinde “Girişimci Kadınların Işıltısı” adlı workshop çalışması yapıldı. Kuyumcular Odası Gemologları eğitmenliğinde 12 Şubat Salı günü ücretsiz olarak verilen eğitime; konuya ilgi duyan, sektörde çalışan veya pırlanta uzmanlık bilgisini genişletmek isteyen kadın girişimciler katıldı.

“Perşembe Günü” Seminerleri

İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile Doğu Sanayi Bölgesi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen “Perşembe Günü” seminerlerinin ikincisi, İİBF Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen'in katılımıyla 31 Ocak Perşembe günü gerçekleştirildi. Doğu Sanayi Bölgesi üye firmalarına yönelik “Çalışanı Elde Tutma ve Rekabetçi Yaşam” başlığıyla verilen seminere, 15.00-17.00 saatleri arasında Doğu Sanayi Konferans Salonu ev sahipliği yaptı.

“Perşembe Günü” Seminerleri

İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile Doğu Sanayi Bölgesi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen “Perşembe Günü” seminerlerinin ilki, İİBF Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen'in katılımıyla 24 Ocak Perşembe günü gerçekleştirildi. Doğu Sanayi Bölgesi üye firmalarına yönelik “Verimlilik Arttırma Yaklaşımları” başlığıyla verilen seminere, 15.00-17.00 saatleri arasında Doğu Sanayi Konferans Salonu ev sahipliği yaptı.

8. Aile İşletmeleri Kongresi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (AGMER) iki yılda bir düzenlediği Aile İşletmeleri Kongresi gerçekleştirildi. 9-10 Nisan tarihlerinde 8’incisi düzenlenen Aile İşletmeleri Kongresi’ne iş dünyasından aile işletmesi üyeleri, yöneticiler, akademisyenler ve araştırmacılar katıldı. İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, "Daha muhafazakar aile işletmelerinde kadını, lider olarak görmüyorlar. Cam tavan denilen bir sendrom var ve bu sendromu ortadan kaldırmalıyız" dedi.

“Aile İşletmelerinde Aile Varlıkları Yönetimi, Aile Ofisi ve Aile İçi Girişimcilik Fonu” Paneli

İstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER), “Aile İşletmelerinde Aile Varlıkları Yönetimi, Aile Ofisi ve Aile İçi Girişimcilik Fonu” konulu paneli 24 Nisan 2017 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.