“Aile İşletmelerinde Aile Varlıkları Yönetimi, Aile Ofisi ve Aile İçi Girişimcilik Fonu” Paneli

İKÜ Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER), “Aile İşletmelerinde Aile Varlıkları Yönetimi, Aile Ofisi ve Aile İçi Girişimcilik Fonu” panelini düzenledi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER), “Aile İşletmelerinde Aile Varlıkları Yönetimi, Aile Ofisi ve Aile İçi Girişimcilik Fonu” konulu paneli 24 Nisan 2017 tarihinde Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

“Aile İşletmelerinde Aile Varlıkları Yönetimi, Aile Ofisi Ve Aile İçi Girişimcilik Fonu” PaneliPanelin Açılış konuşmalarını AGMER Direktörü Prof. Dr. M. Ufuk Tutan, İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel ve İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver yaptı.

Panelde TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul İl Temsilcisi Başak Çilingiroğlu Kurtoğlu panel yöneticisi olarak görev alırken İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, İnci Holding Aile Ofisi Yöneticisi Şelale Zaim, Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim ve Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı, CFA, Ertunç Tümen konuşmacı olarak katıldı.

“Aile İşletmelerinde Aile Varlıkları Yönetimi, Aile Ofisi Ve Aile İçi Girişimcilik Fonu” PaneliPanelde gelişmiş ekonomilerdeki büyük ölçekli aile işletmelerinin gündeminde yer alan aile varlıklarının yönetimi ve aile üyelerinin bu konudaki eğitimi ele alınırken aile varlıkları yönetiminde aile ofislerinin ve finans kurumlarının rolleri masaya yatırıldı. Türk aile işletmelerinin henüz gündemine girmeyen bu başlıkların önümüzdeki 10 sene sonrasında öneminin fark edileceğine dikkat çekildi. AGMER Direktörü Prof. Dr. M. Ufuk Tutan tarafından da bu başlıklar üzerine hem özel sektör hem de akademik paydaşlarla çalışmalar yapılacağı ve AGMER'in gelecekte bu alanda ilk başvurulacak kurumlar arasında yer alacağı vurgulandı. 

Panel sonrasında İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver tarafından panelistlere anı pilaketi verildi. Ardından, paneli katılan dinleyicilerle birlikte resepsiyonda panel başlıkları tartışıldı.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/22/2019 - 17:18