“Aile İşletmelerinde Kurumsal Dayanıklılık” Paneli

İstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGMER) ile Yönetim Danışmanları Derneği iş birliğinde, 23 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de ZOOM ve Youtube üzerinden “Aile İşletmelerinde Kurumsal Dayanıklılık” başlıklı panel düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen, Levent Kimya hissedarlarından Atıl Pekşen ve Yönetim Danışmanı & CMC Fahrettin Otluoğlu’nun konuşmacı oldukları panelde, aile işletmelerinin kurumsal dayanıklılıkları (Resilience) hususunda görüşler aktarıldı.

Prof. Dr. Ali Şen moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin ilk bölümünde konuşan Fahrettin Otluoğlu; işletmelerin kurumsallaşma, devir sorunları, mevcut durum tespiti (SWOT), kurumsal stratejileri gibi konularla ilgili görüşlerini aktardı. Pekşen; Levent Kimya’nın kuruluşu, yönetim sürecinde yaşananlar, kurumsallaşma, yönetim devri, proaktif yaklaşımlara ve karar süreçlerine ilişkin tecrübe ve deneyimleri ile sürece katkıda bulundu. İlk bölümde son sözü alan Prof. Dr. Ali Şen ise; akademik çalışmalardan, bilimsel veriler ışığında gerçekleştirilen sektörel faaliyetlerden ve aynı zamanda kavramsal olarak dayanıklılık (Resilience) konusundan bahsetti. 

İkinci bölümde ise kurumsal dayanıklılık (Resilience) konusu dahilinde panelistler görüşlerini aktardı. Özellikle sektör içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler, kriz durumlarında alınan kararlar ve uygulanan stratejiler, eksik ve hatalı uygulamalar, yapılması gerekenler üzerine farklı perspektifler üzerinden değerlendirmeler gerçekleştirildi. Son olarak ise Prof. Dr. Şen moderatörlüğünde, katılımcılardan panelistlere aktarılan sorular cevaplandırıldı.

Gerçekleştirilen panele katılarak değerli bilgilerini ve tecrübelerini katılımcılara aktaran Atıl Pekşen, Fahrettin Otluoğlu ve Prof. Dr. Ali Şen’e şükranlarımızı sunarız.

Paneli kaçıran ve tekrar izlemek isteyenler Yönetim Danışmanları Derneği YouTube sayfası üzerinden kayıtlara erişebilecektir. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/28/2022 - 15:13